Ruimtebesparing met een wasdroogcombinatie

Een van de belangrijkste redenen om voor een wasdroogcombinatie te kiezen is ruimtegebrek in de woning, waardoor er geen wasdroger en wasmachine zelfstandig naast elkaar of op elkaar geplaatst kunnen worden.

 


Door in een dergelijke situatie te kiezen voor een wasdroogcombinatie kan er toch geprofiteerd worden van het gemak van een wasdroger. Bij een wasdroogcombinatie is de wasdroger namelijk onderdeel van de wasmachine. Eigenlijk zijn het dus twee huishoudelijke apparaten verwerkt in een apparaat.

Nadeel van een wasdroogcombinatie
Bij een wasdroogcombinatie is er wel een nadeel waar rekening mee gehouden moet worden. Normaal gesproken is het bij de aanschaf van een wasdroger aan te raden dat de trommelcapaciteit is afgestemd op de inhoud van de wasmachinetrommel. Dit om de simpele reden dat het wasgoed dat uit de wasmachine komt ook in zijn geheel in de droger kan worden geplaatst. Bij een wasdroogcombinatie is er haast altijd sprake van een kleine inhoud van de droger dan van wasmachinetrommel. Nu zal niet altijd al het wasgoed in de wasdroger worden geplaatst, maar het is toch een punt om rekening mee te houden.

Tips over aanschaf van een wasdroogcombinatie
• Een van de kenmerken die van toepassing kan zijn in het geval van veel wasgoed dat gewassen moet worden, is dat de wasdroogcombinatie tegelijk het wasgoed kan wassen en het wasgoed kan drogen. Handig in het geval dat er veelvuldig en vaak gewassen en gedroogd moet worden.
• Bij huishoudelijke apparaten waar er in een apparaat twee functies zijn geïntegreerd, kan er bij het onverhoopt kapot gaan van een onderdeel een probleem kan ontstaan. In dat geval is het namelijk vaak zo dat er niet meer gewassen en niet meer gedroogd kan worden.
• Een van de andere aspecten waar de consument aandacht aan kan besteden bij de aanschaf is het energieverbruik.
• Ook kan de consument een bepaalde voorkeur hebben voor speciale wasprogramma's, droogprogramma's of functies. Hier kan gedacht worden aan een startuitstel functie of een wolwasprogramma, stoomprogramma om de kleding kreukvrij te houden of een sportschoenen droogprogramma.