De kenmerken van een stoom wasmachine

Er is een ontwikkeling op het gebied van wasmachines om de was nog schoner te krijgen en die ontwikkeling heeft geleid tot de stoom wasmachine.

 


De functie van stoom
Dit is natuurlijk niet een heel nieuwe soort, maar kent in vergelijking met de bestaande wasmachines een belangrijke toegevoegde functie. Deze toegevoegde functie is het gebruiken van stoom tijdens het wasproces om de was nog schoner te kunnen krijgen. Normaal gesproken zorgt het water in combinatie met een waspoeder of ander wasmiddel voor de reiniging van het wasgoed. Het grote verschil met het stomen is dat de stoom veel verder tot de vezels van het wasgoed kan doordringen en daardoor een nog betere reiniging kan bewerkstelligen.

Kenmerken van een wasmachine met stoomfunctie
• Naast dat het wasgoed een stuk schoner uit de wasmachine tevoorschijn komt is er nog een ander kenmerk van toepassing en dat is dat het wasgoed veel minder kreukelig uit de wasmachine gehaald kan worden als de stoomtoepassing wordt gebruikt.
• De stoom zorgt er namelijk voor dat tijdens het wasproces en de reiniging er minder kreukels zullen verschijnen. Het wasgoed zal weliswaar niet helemaal kreukvrij zijn, maar het strijken zal aanzienlijk minder tijd in beslag nemen dan als er geen stoomprogramma aan te pas is gekomen.
• Een van de kenmerken van een stoomwasmachine is dat deze duurder in aanschaf kan zijn dan een traditionele machine.
• Het is raadzaam om een aantal verschillende merken met elkaar te vergelijken en niet alleen met betrekking tot het stoomprogramma, maar ook met betrekking tot energieverbruik en andere belangrijke aspecten.